suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Honkajoen kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lukio on luokaton, kurssimuotoista 5-jaksojärjestelmää käyttävä oppilaitos. Lukion soveltavat kurssit painottavat yritys- ja talousopintoja sekä ympäristötietoutta. Järjestäessään yritys- ja talousopintoja lukio tekee yhteistyötä Satakunnan ammattikorkeakoulun ja alueen yrittäjien kanssa.

Lukiolla on verkko-opetuslaitteistot, joiden avulla toteutetaan osa opetuksesta. Verkko-opetus laajentaa lukion opetustarjontaa. Tällä tavalla myös pienessä lukiossa voidaan oppilaille tarjota kursseja, joihin ei muutoin olisi mahdollisuutta.

Honkajoelta olevien oppilaiden lisäksi lukiossa käy opiskelijoita Isojoelta, Karviasta, Siikaisista ja Kankaanpäästä. Lukiossa on oppilaita vuosittain 60–70.

Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.

Katso lisätietoa Honkajoen lukion kotisivulta. Sivusto vaatii sisäänkirjautumisen.

Kenelle ja millä ehdoin

Perusopetuksen oppimäärän suorittaneet voivat hakeutua lukiokoulutukseen. Lukion soveltavissa kursseissa painotetaan yritys- ja talousopintoja sekä ympäristötietoutta.

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHonkajoen kunta
Muut vastuuorganisaatiotKankaanpään kaupunki
Palvelusta vastaaHonkajoen kunta
Alue Honkajoki, Isojoki, Kankaanpää, Karvia, Siikainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Honkajoen kunta
Päivitetty: 7.10.2019