suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hausjärven kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Hausjärvi
  • Julkinen palvelu

Hausjärven lukio toimii läheisessä yhteistyössä Hasjärven yläasteen kanssa. Henkilökunta ja tilat ovat pääsääntöisesti samoja. Hausjärven lukio yleislukio, eli erityistä painotusta ei ole. Pääsääntöisesti opiskelijat tulevat omalta yläasteelta. Keskiarvo rajana on 7. Rajan avulla pyritään varmistamaan opiskelijan selviämien opinnoistan kunnialla. Hausjärven lukion erityispiirteenä voidaan pitää joka toinen vuosi järjestettävää musikaalia.

Yleislukiomme tarjoaa laadukasta opetusta ja valmentaa tehokkaasti niin ylioppilaskirjoituksiin kuin lukion jälkeisiin opintoihinkin.

Lukion urheilulinjalla voit joustavasti yhdistää tavoitteellisen lajiharrastuksesi ja lukio-opinnot. Monipuoliset kansainvälisyys- ja yrittäjyysopinnot sekä tieto- ja viestintätekniikan käyttö opiskelussa antavat valmiuksia niin opintoihin kuin työelämäänkin.

Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHausjärven kunta
Palvelusta vastaaHausjärven kunta
Alue Hausjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hausjärven kunta
Päivitetty: 7.10.2019