suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Lukiokoulutuksen opinto-ohjaus

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Nokian lukiossa panostetaan hyvään, opiskelijalähtöiseen ohjaukseen. Tavoitteenamme on tukea ja kannustaa opiskelijoitamme koko opintopolun aikana niin, että jokainen opiskelija voi suunnitella opintonsa omien voimavarojensa mukaiseksi ja pystyy saavuttamaan tavoitteensa. Opinto-ohjauksesta vastaavat opinto-ohjaajat, mutta myös rehtorit, ryhmänohjaajat ja aineenopettajat osallistuvat ohjaukseen.

Opinto-ohjaajien antama ohjaus painottuu opiskelijan opinto-ohjelman suunnitteluun, uran valintaan ja jatko-opintoihin ohjaamiseen. Ohjauksen aiheita ovat muun muassa muutokset opinto-ohjelmassa, muualla suoritettavat kurssit, yo-tutkinnon hajauttaminen sekä jatko-opintosuunnitelmien laatiminen. Opinto-ohjauksen kurssien lisäksi opiskelijalla on oikeus saada riittävä määrä henkilökohtaista ohjausta.

Toimi näin

Opinto-ohjaukseen liittyvissä asioissa ole yhteydessä lukion rehtoriin (040 77 99 043)

Kenelle ja millä ehdoin

Jokaisella lukiolaisella on oikeus saada opinto-ohjausta.

Lukion opiskelijat

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiossa opiskelevalla on oikeus saada säännöllisesti opintoihin sisältyvää opinto-ohjausta. Lisäksi opiskelija saa ohjausta jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Lukio-opiskelijana laadit itsellesi henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Se sisältää opiskelusuunnitelman, ylioppilastutkintosuunnitelman sekä jatko-opinto- ja urasuunnitelman. Suunnitelma laaditaan opetushenkilöstön tuella opintojen alussa ja sitä päivitetään säännöllisesti opintojen edetessä.

Olet oikeutettu opintoihin hakeutumiseen ja urasuunnitelmiin liittyvää ohjausta, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, etkä ole saanut jatko-opiskelupaikkaa tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Olet oikeutettu ohjaukseen oppimäärän suorittamisvuotta seuraavan vuoden aikana. Ohjauksesta vastaa koulutuksen järjestäjä, jonka oppilaitoksessa oppimäärä on suoritettu. Koulutuksen järjestäjä on voinut keskittää jälkiohjauksen tarjoamisen johonkin oppilaitokseen.

Ohjauksen tavoitteena on, että opiskelija kykenee hyödyntämään saamaansa opinto-ohjausta ja muuta ohjausta ja perehtyy monipuolisesti jatko-opintovaihtoehtoihin sekä osaa tehdä mielekkään jatko-opinto- ja urasuunnitelman lukio-opintojen aikana.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 23.10.2019