suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Isonkyrön kunta

Lukiokoulutuksen opinto-ohjaus

  • Palvelu
  • Isokyrö
  • Julkinen palvelu

Opiskelijalle pakollisiin oppiaineisiin kuuluu lukioaikana yksi kurssi opinto-ohjausta. Opinto-ohjauksen syventävän kurssin opiskelija voi suorittaa itsenäisesti opinto-ohjaajan tukemana. Tällöin opiskelija voi perehtyä jatkokoulutuksen, työelämän ja opiskeluvalmiuksien kannalta sellaisiin kysymyksiin, joihin muussa ohjauksessa ei ole mahdollista syventyä. Opinto-ohjaaja antaa lisäksi henkilökohtaista ohjausta läpi lukuvuoden.

Opinto-ohjauksen tarkoituksena on auttaa opiskelijaa lukio-opiskelussa ja luoda pohjaa lukion jälkeiselle uravalinnalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Jokaisella lukiolaisella on oikeus saada opinto-ohjausta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiossa opiskelevalla on oikeus saada säännöllisesti opintoihin sisältyvää opinto-ohjausta. Lisäksi opiskelija saa ohjausta jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Lukio-opiskelijana laadit itsellesi henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Se sisältää opiskelusuunnitelman, ylioppilastutkintosuunnitelman sekä jatko-opinto- ja urasuunnitelman. Suunnitelma laaditaan opetushenkilöstön tuella opintojen alussa ja sitä päivitetään säännöllisesti opintojen edetessä.

Olet oikeutettu opintoihin hakeutumiseen ja urasuunnitelmiin liittyvää ohjausta, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, etkä ole saanut jatko-opiskelupaikkaa tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Olet oikeutettu ohjaukseen oppimäärän suorittamisvuotta seuraavan vuoden aikana. Ohjauksesta vastaa koulutuksen järjestäjä, jonka oppilaitoksessa oppimäärä on suoritettu. Koulutuksen järjestäjä on voinut keskittää jälkiohjauksen tarjoamisen johonkin oppilaitokseen.

Ohjauksen tavoitteena on, että opiskelija kykenee hyödyntämään saamaansa opinto-ohjausta ja muuta ohjausta ja perehtyy monipuolisesti jatko-opintovaihtoehtoihin sekä osaa tehdä mielekkään jatko-opinto- ja urasuunnitelman lukio-opintojen aikana.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIsonkyrön kunta
Palvelusta vastaaIsonkyrön kunta
Alue Isokyrö
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Isonkyrön kunta
Päivitetty: 23.10.2019