suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Eläinsuojelulaki velvoittaa hoitamaan lemmikkejä tarhalla 15 vrk, ja jos omistajaa ei tuona aikana löydy, pyritään lemmikille löytämään uusi koti tai se lopetetaan. Omistaja vastaa kadonneen lemmikin hoitokustannuksista.

Toimi näin

Jos kadotat lemmikkisi tai löydät eksyneen kotieläimen, voit ottaa yhteyttä oman alueesi löytöeläintarhaan. Myös poliisi/ilmoittaa tietoonsa tulleet löytöeläimet tarhoille. Löytöeläintarhan pitäjä käy mahdollisuuksien mukaan hakemassa irrallaan tavatun lemmikin, kun siitä hänelle ilmoitetaan. Kainuun alueen löytöeläintarhojen yhteystiedot löytyvät asiointikanavien kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Alue Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Päivitetty: 19.4.2021