suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Alajärven kaupunki

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Alajärvi
  • Julkinen palvelu

Alajärven kaupungilla on sopimus löytöeläinten hoidosta Eläinhoitola HepoKatti Ky:n kanssa. Löytöeläin toimittetaan itse eläinhoitolaan. Ellei asiakkaalla ole mahdollisuutta toimittaa eläintä hoitolaan, niin siinä tapauksessa tarhaaja noutaa eläimen.

Löytöeläimet pyritetään palauttamaan omistajilleen tai jos tämä ei onnistu, niille pyritään löytämään uusi sijoituspaikka. Kun löytöeläin on otettu talteen, tarhaajan on ilmoitettava välittömästi eläimen omistajalle, jos omistaja on tiedossa. Omistajan tai uuden omistajan on itse noudettava eläin tarhasta.

Talteen ottamisesta ja hoidosta aiheutuneista kustannuksista vastaa aina löytöeläimen omistaja, mikäli omistajasta saadaan tieto.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. Jollei eläintä voida vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAlajärven kaupunki
Alue Alajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Alajärven kaupunki
Päivitetty: 29.1.2019