suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kihniön kunta

Löytöeläimet

  • Palvelu
  • Kihniö
  • Julkinen palvelu

Kihniö-Parkano alueen löytöeläinpalvelun hoitaa Kujalan Tila Kihniössä

Löytöeläimen lakisääteinen huostaanottoaika on 15vrk,

jonka aikana omistajalla on mahdollisuus lunastaa lemmikkinsä hoito-, kuljetus-

ja mahdollisia eläinlääkärikuluja vastaan.

Toimi näin

Voit ilmoittaaha havaitoja irrallaan tavatuista lemmikeistä, mutta ensisijaisesti lemmikki tulisi olla talteenotettuna, kun soitat löytöeläinpalveluun

Yöaikaan yhteydenotot vain kiireellisissä tapauksissa.

Jos puheluun ei heti vastata ole ystävällinen ja lähetä tekstiviesti, niin löytöeläinpalvelu ottaa yhteyttä mahdollisimman pian.

Viestissä kerro nimesi, puhelinnumerosi, sijaintisi, ja minkälaisen lemmikin olet talteenottanut. Yhteyttä otetaan vain viestin jättäneille.

Löytöeläinpalvelu ei ota vastaan luonnonvaraisia eläimiä.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. Jollei eläintä voida vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKihniön kunta
Alue Kihniö
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Kihniön kunta
Päivitetty: 18.10.2019