suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Posion kunta

Lomituspalvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Posion lomituspalvelut

Posion paikallisyksikkö järjestää maatalousyrittäjien lomituspalvelut Posion ja Taivalkosken kuntien sekä Kuusamon kaupungin alueella.

Maatalousyrittäjien lakisääteiset lomituspalvelut mahdollistavat yrittäjän vuosiloman, sijaisavun ja tuetun maksullisen lomituksen.

Lomituspalvelujen tarkoituksena on maatalousyrittäjän hyvinvoinnin ja työssä jaksamisen edistäminen sekä turvata maatalousyrityksen keskeytymätön toiminta maatalousyrittäjän loman aikana.

Vuosiloma

Sinulla on oikeus vuosilomaan 26 päivänä vuodessa, näihin päiviin saa sisältyä enintään kolme sunnuntaita tai pyhäpäivää.

Sijaisapu

Sinulla on mahdollisuus saada sijaisapulomitusta, kun sinulla on jokin tilapäinen syy, jonka vuoksi et voi hoitaa maatilasi tuotantoeläimiä.

Maksullinen lomitus

Sinulla on mahdollisuus saada tuettua maksullista lomitusta 120 tuntia vuodessa. Tuetun maksullisen lomituksen järjestäminen ei saa haitata muiden yrittäjien vuosiloma- ja sijaisapulomituksia. Maksullisen lomituksen hinta on vuonna 2021 14,67 €/h.

Lisäksi sinulla on mahdollisuus saada täysin maksullista lomitusta, mikäli paikallisyksiköllä on tarjota vapaita lomittajia. Täysin maksullisen lomituksen hinta on vuonna 2021 37,35 €/h.

Itse järjestetty lomitus

Sinulla on mahdollisuus valita käytätkö kunnallista lomitusta vai järjestätkö lomituksesi itse. Jos haluat järjestää lomituksesi itse, sinun on ilmoitettava siitä ennakkoon paikallisyksikölle. Ilmoitus tulee tehdä myös jos, haluat takaisin kunnalliseen lomitukseen. Ilmoitus tulee tehdä kesäkuun loppuun mennessä. Itse järjestetyssä lomituksessa ostat itse lomituspalvelut ammatinharjoittajalta tai lomituspalveluyritykseltä. Paikallisyksikkö maksaa siitä korvauksen ammatinharjoittajalle tai lomituspalveluyritykselle. Maksettavan korvauksen suuruus on vuonna 2021 28,28 €/h.

Toimi näin

Lomituspalveluiden hakeminen

Hae lomituspalveluita paikallisyksiköltä kirjallisesti lomakkeella tai sähköpostilla. Sähköisesti palveluita voit hakea Lomitusnetissä ennen lomitustöiden aloittamista.

Hae oikeutta lomituspalveluihin ensisijaisesti Lomitusnetin kautta. Muita vaihtoehtoja ovat paperinen lomake tai sähköposti.

Hae samalla tavalla oikeutta lomituspalveluihin myös, jos järjestät lomitukset itse. Kun olet järjestänyt lomituksen, hae paikallisyksiköstä korvausta itse järjestämästäsi lomituksesta. Hae korvausta viimeistään lomitusajankohtaa seuraavien kahden kalenterikuukauden loppuun mennessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Ehdot

Saadaksesi oikeuden lomituspalveluihin, sinulla tulee olla tuotantoeläimiä vähintään 6 eläinyksikköä. Lisäksi sinun tulee olla päätoiminen maatalousyrittäjä sekä sinulla tulee olla pakollinen MYEL-vakuutus.

Paikallisyksikkö myöntää sinulle oikeuden lomituspalveluihin viranhaltijapäätöksellä.

Palvelu on maksuton.

Vuosilomalomitus on sinulle maksutonta. Sijaisapulomitus ja tuettu maksullinen lomituspalvelu ovat maksullisia. Maksu määräytyy sijaisavussa myel-työtulosi perusteella.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPosion kunta
Muut vastuuorganisaatiotMaatalousyrittäjien eläkelaitos
Palvelusta vastaaPosion kunta
Alue Kuusamo, Posio, Taivalkoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Posion kunta
Päivitetty: 29.12.2020