suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Tulostettava lomake

Suostumus kiinteistön luovutukseen

Vastuuorganisaatio: Maanmittauslaitos
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Puolison kirjallinen suostumus tarvitaan kun luovutetaan kiinteää omaisuutta, joka on tarkoitettu käytettäväksi puolisoiden yhteisenä kotina. Sama koskee toisen maalla olevaa rakennusta ja vuokra- tai muuta käyttöoi-keutta toisen maahan. Puolisolla tarkoitetaan aviopuolisoa tai rekisteröidyn parisuhteen osapuolta.

Kirjallinen suostumus tarvitaan erillisenä silloin, kun puoliso ei ole antanut suostumustaan jo luovutuskirjassa. Kirjallisen suostumuksen tulee, jotta se olisi pätevä, olla päivätty, asianmukaisesti allekirjoitettu ja kahden esteettömän henkilön oikeaksi todistama.

Suostumusta ei tarvita seuraavissa tapauksissa:

• molemmat puolisot ovat kiinteistön luovuttajina ja molemmat allekirjoittavat luovutuskirjan (esimerkiksi jos molemmat omistavat kiinteistöstä puolet ).

• molemmat puolisot ovat kiinteistön luovuttajina ja toinen puolisoista allekirjoittaa yksilöidyllä valtakirjalla luovutuskirjan molempien puolesta.

Suosittelemme, että käytät Google Chrome -selaimen viimeisintä versiota tai Internet Explorer -selainta, kun avaat pfd-muotoisen hakemuslomakkeen. Muilla selaimilla saattaa esiintyä ongelmia lomakkeen täyttämisessä ja tulostamisessa.

Käytön tuki

Tulostettavan lomakkeen käytön tuki:

Asiakaspalveliu, valtakunnallinen
+358 295301110 
(pvm/mpm)
tai asiakaspalvelu@maanmittauslaitos.fi


Missä asioissa tämä kanava palvelee?

Katso kaikki palvelut, joissa tämä lomake on käytössä.