suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Tulostettava lomake

Puolesta asiointi/Valtuutus yli 18 – vuotiaan puolesta asiointiin

Vastuuorganisaatio: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Puolesta asioiva saa valtuuden asioida sähköisesti yli 18- vuotiaan puolesta Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän tarjoamaan eTerveyspalveluun, johon kuuluvat ajanvarauspalvelu, viestipalvelu, tekstiviestipalvelu ja lomakepalvelu.

Puolesta asiointi edellyttää, että potilas tai asiakas on nimennyt yli 18 vuotta täyttäneen henkilön ja antanut Ylä-Savon SOTE kuntayhtymälle kirjallisen

suostumuksen siitä, että hänen valtuuttamansa henkilö voi käyttää sähköistä eTerveyspalvelua hänen puolestaan.

Puolesta asioivan henkilötiedot (nimi, henkilötunnus, osoitetiedot ja puhelinnumero) kirjataan Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän potilastietojärjestelmään.

Asiointioikeuden voi saada, kun molemmat osapuolet allekirjoittavat puolesta asioinnin suostumuksen.

Puolesta asioinnin suostumus palautetaan allekirjoitettuna Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän terveydenhuollon toimintayksikköön. Asiointioikeus merkitään potilastietojärjestelmään, jonka jälkeen puolesta asioinnin oikeus astuu voimaan.

Asiakkaan tai potilaan asioiden hoitaja tekee oman sähköisen asioinnin suostumuksen. Suostumus voidaan tehdä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän internet-sivun kautta eTerveyspalveluosiossa tai terveydenhuollon yksikössä. Suostumus on henkilökohtainen ja se on voimassa toistaiseksi tai määräaikaisesti. Suostumuksen voi peruuttaa milloin tahansa täyttämällä ja toimittamalla puolesta asioinnin muutos- tai peruutusilmoituksen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän terveydenhuollon toimintayksikölle. Lomake löytyy Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän internet sivulta sähköisen asioinnin sivulta.

Sähköistä asiointia hoitavalla puolesta asioivalla eli potilaan/asiakkaan valtuuttamalla henkilöllä on oltava käytössään internet-yhteys sekä henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Puolesta asioiva käyttää asiakkaan puolesta eTerveyspalvelua omilla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella.

Puolesta asioitavan henkilön yhteystiedot on pidettävä ajan tasalla.

Alue: Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä

Missä asioissa tämä kanava palvelee?

Katso kaikki palvelut, joissa tämä lomake on käytössä.