suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Tulostettava lomake

Nuorison terveystodistus

Vastuuorganisaatio: Sosiaali- ja terveysministeriö
Palvelun kieli: suomi

Lomake poistuu käytöstä 1.8.2019 alkaen.

Nuorison terveystodistus kirjoitetaan kouluterveydenhuollossa 14-15 -vuotiaille tai opiskeluterveydenhuollossa toisen asteen opiskelijoille. Todistus on voimassa viisi vuotta tarkastuspäivämäärästä, ellei lääkäri määrää lyhyempää voimassaoloaikaa. Todistus voidaan laatia uudestaan terveydentilan muuttuessa tai silloin, kun todistus on annettu viittä vuotta lyhyemmäksi ajaksi.

Todistuksen antaminen on tarkoituksenmukaista liittää koulu- ja opiskeluterveydenhuollon määräaikaistarkistuksiin. Todistus kirjoitetaan nuorille pääsääntöisesti ammatilliseen koulutukseen, ajokortin suorittamista tai työelämää varten tarvittavan terveydentilan todistamiseksi.

Ammattialoilla, joilla on alaa koskevia erityismääräyksiä (esim. merenkulku, ilmailu, sukellus) noudatetaan terveydentilan arvioinnissa alaa koskevia määräyksiä ja todistuskaavoja.

Nuorison terveystodistus perustuu koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa tehdylle systemaattiselle, yksilölliselle terveysseurannalle. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon lääkäri laatii todistuksen yhdessä terveydenhoitajan kanssa.


Missä asioissa tämä kanava palvelee?

Katso kaikki palvelut, joissa tämä lomake on käytössä.