suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Espoon kaupunki

Lisäopetus (10. luokka)

  • Palvelu
  • Espoo
  • Julkinen palvelu

Lisäopetuksessa nuorella on mahdollisuus selkeyttää opiskelusuunnitelmiaan, kerrata tietojaan ja korottaa päättötodistuksen arvosanoja. Lisäopetuksessa jokaiselle hakijalle laaditaan oma opinto-ohjelma. Lisäopetukseen voi kuulua perusopetuksen oppimäärään kuuluvia kaikille yhteisiä oppiaineita, perusopetuksen valinnaisia aineita, perusopetuksen tehtävän mukaisia muita aineita ja oppiainekokonaisuuksia, ammattiin valmentavia opintoja sekä työelämään tutustumista.

Yleisopetuksen lisäopetusryhmiä perustetaan hakijamäärän mukaan. Hakija ei voi valita lisäopetuskouluaan, koska perustettavien ryhmien määrä riippuu hakijoiden kokonaismäärästä eikä kaikkiin kouluihin välttämättä perusteta ryhmiä.

Perusopetuksen päättövaiheessa erityisen tuen päätöksellä opiskelleille oppilaille osoitetaan lisäopetuspaikka opiskelijan yksilöllisen tuen tarpeen mukaan erillisestä ryhmästä tai perusopetuksen ryhmästä.

Kenelle ja millä ehdoin

Lisäopetus eli kymppiluokka on tarkoitettu ensisijaisesti yhteishaussa ilman koulutuspaikkaa jääneille espoolaisille alle 18-vuotiaille nuorille, jotka ovat päättäneet peruskoulun samana tai edellisenä vuonna.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEspoon kaupunki
Palvelusta vastaaEspoon kaupunki
Alue Espoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Espoon kaupunki
Päivitetty: 1.7.2022