suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Liity jätehuoltoon ja tilaa lajittelupalveluja

  • Palvelu
  • 17 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jätelain mukaan jokaisen asuin- ja vapaa-ajan kiinteistön on oltava järjestetyn jätehuollon piirissä. Pirkanmaan Jätehuolto noutaa, kuljettaa ja käsittelee 17 omistajakuntansa alueelta kuntavastuullisen seka- ja biojätteen. Taajama-alueella jätehuolto järjestetään omalla jäteastialla tai naapurusten kesken yhteisellä kimppa-astialla. Haja-asutusalueen asukkaita palvelevat yhteiset aluejätepisteet tai jäteasemat, joihin voi viedä kodin sekajätteet. Jätteet voidaan kerätä myös putkikeräyksellä niillä alueilla, joilla järjestelmä on käytössä.

Sastamalan alueella palvelemme entisen Mouhijärven ja Suodenniemen alueilla. Muita Sastamalan alueita palvelee Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy.

Toimi näin

Jätehuoltoon liityt verkkopalvelussamme tai soittamalla asiakaspalveluun.

Kenelle ja millä ehdoin

Jokaisen asuinkiinteistön tulee jätelain mukaan kuulua järjestettyyn jätehuoltoon. Velvollisuus koskee sekä loma-asuntoja että vakinaisia asuinkiinteistöjä. Liittymisvelvollisuudesta ei voida myöntää vapautusta.

Kiinteistökohtaisen biojätteen jätteenkuljetuksen alueella vähintään viiden huoneiston asuinkiinteistön pitää liittyä biojätteen keräykseen, jos biojätettä ei kompostoida kunnallisten jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Palvelu on maksullinen.

Jätehuoltopalveluista perittävät maksut määräytyvät alueellisen jätehuoltolautakunnan päättämän jätetaksan mukaisesti. Jätemaksu on julkisoikeudellinen maksu, joka on ulosottokelpoinen ilman tuomiota.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkanmaan Jätehuolto Oy
Palvelusta vastaaPirkanmaan Jätehuolto Oy
Alue Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Päivitetty: 3.1.2022