suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Soinin kunta

Liikunta- ja matkailupalvelut

  • Palvelu
  • Soini
  • Julkinen palvelu

Liikuntapalveluiden perustehtävänä on tukea kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä liikunnan avulla. Liikuntapaikat pidetään mahdollisimman hyvässä kunnossa, jotta erilaisten liikuntalajien harrastaminen on turvallista ja mielekästä. Erilaisten kuntokampanjoiden avulla kannustetaan kuntalaisia omatoimiseen terveysliikuntaan. Urheiluseurojen toimintaa tuetaan avustuksin ja edullisin käyttövuoroin.

Soinissa tarjoutuu matkailijalle metsää ja luonnonrauhaa. Kansantarujen mukaan sitä arvosti aikanaan jo Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa metsästysretkillään. Tuosta ajasta on muistona useat kuninkaalliset paikannimet mm. Kuninkaankivi, Kuninkaanjoki, Kuninkaansuo ja Kuninkaankuoppa.

Paikkakunnan 170 järveä ja lampea, samoilu patikkapoluilla ja mökkiloma maaseudun rauhassa antavat puitteet kiireisen ihmisen rauhoittumiseen, monipuoliset ulkoilureitit esim. Kuninkaanpolku kertoo myös paikkakunnan historiasta ja perinteestä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Peruspalvelut ovat maksuttomia, mutta tiettyjen tilojen vuokraus/varaus on maksullista sekä tietyt tapahtumat ovat maksullisia.

Majoitukset ovat myös maksullisia.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSoinin kunta
Palvelun toteuttaaSoinin kunta
Alue Soini
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Soinin kunta
Päivitetty: 17.1.2019