suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Liikunnan kansalaistoiminnan tuki ja avustukset

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Rovaniemen kaupunki
Alue: Rovaniemi
Palvelun kieli: suomi

Rovaniemen kaupunki julistaa haettavaksi liikuntatoiminta-avustukset ja liikuntapaikkojen kunnossapitoavustukset joka vuosi.


Toimi näin

Liikuntatoiminta-avustuksia voi hakea joka vuosi helmikuun viimeiseen arkipäivään klo 16.00 mennessä. Avustuksia haetaan sähköisellä hakulomakkeella tai paperisella lomakkeella. Sähköinen hakulomake on liikuntapalveluiden verkkosivuilla. Paperisia hakulomakkeita voi hakea yhteispalvelupiste Osviitasta tai liikuntapalveluiden toimistolta.

Liikuntapaikkojen kunnossapitoavustuksia voi hakea joka vuosi tammikuun 31. päivään mennessä. Hakulomake tulostetaan liikuntapalveluiden verkkosivuilta. Valmiiksi täytetty hakulomake palautetaan liikuntapalveluihin tai yhteispalvelupiste Osviittaan.

Ohje avustusten hakemiseen on liikuntapalveluiden verkkosivuilla.


Kenelle ja millä ehdoin

Liikuntatoiminta-avustus:

Avustus on tarkoitettu Rovaniemelle rekisteröidyille urheilu- ja liikuntayhdistyksille. Myös muut rovaniemeläiset liikuntatoimintaa järjestävät rekisteröityneet yhdistykset voivat hakea tukea. Yhdistysten säännöissä pitää toimintamuotona olla liikunta ja yhdistyksen jäsenmäärän tulee olla yli 20 henkilöä. Yhdistyksen on pitänyt toimia rekisteröityneenä yhdistyksenä vähintään kaksi vuotta.

Liikuntapaikkojen kunnossapitoavustus:

Liikuntapaikkojen pienimuotoisilla kunnossapitoavustuksilla tuetaan kuntalaisten omaehtoista toimintaa, aktiivisuutta ja talkootoimintaa olosuhteiden luomisessa niille liikuntapaikoille, jotka eivät ole kunnan liikuntapaikkojen kunnossapidon piirissä. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi hiihtoladut, -maat, luistelukentät tai muut liikunnan ja urheilun suorituspaikat ja -alueet. Toimintatapa on talkootukea etupäässä kunnossapidossa tarvittaviin polttoaine- ja konevuokrakuluihin. Avustushakemuksia voivat jättää järjestöt/yhdistykset, kylätoimikunnat, kyläyhteisöt, muut yhteisöt ja laitokset.

Lisää tietoa avustusten hakemisesta on liikuntapalveluiden verkkosivuilla.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Liikuntalain mukaan kunnan tulee edistää kuntalaisten mahdollisuuksia liikunnan harjoittamiseen. Kuntien tehtävänä on tukea paikallisia liikuntaseuroja.

Liikuntajärjestöt ja -yhdistykset voivat tiedustella avustuksia toimintaansa sekä esimerkiksi liikuntatapahtumien järjestämiseen siltä kunnalta, jonka alueella ne toimivat.


Palvelun toteuttaa: 
Rovaniemen kaupunki