suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pöytyän kunta

Liikunnan kansalaistoiminnan tuki ja avustukset

  • Palvelu
  • Pöytyä
  • Julkinen palvelu

Vapaa-aikatoimi tukee avustuksilla kunnan alueella olevia vapaa-aikapalveluja (kulttuuri, liikunta- ja nuorisotoiminta). Vapaa-aikapalvelut ovat osa hyvinvointipalveluja, joiden tavoitteena on paikallisen kulttuuri-. liikunta- ja nuorisotoiminnan edistäminen ja monipuolistaminen, toimijoiden yhteistyön lisääminen ja harrastustoiminnan tukeminen.

AVUSTUSMUODOT

VUOSIAVUSTUS

Vuosiavustusta myönnetään vain paikallisten kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoyhdistysten yleiseen ja sääntömääräiseen koko vuoden jatkuvan paikallisen toiminnan tukemiseen. Yhdistyksellä tulee olla toimintaa Pöytyällä ja pöytyäläisiä jäseniä.

Avustusta voidaan myöntää toimintansa käynnistävälle yhdistykselle. Tällöin toiminnan laajuutta arvioidaan toimintasuunnitelman ja talousarvion perusteella.

Avustusta myönnetään toiminnan laajuuden ja vaikuttavuuden perusteella, jota arvioidaan toimintasuunnitelman, talousarvion, edellisen vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen perusteella.

Vuosiavustuksen saamiseksi hakemuksessa ja sen liitteissä tulee olla

yhdistyksen toiminta-ajatus, toiminnan muodot ja mahdolliset painopisteet

käyttötarkoitus: toimintasuunnitelma ja talousarvio avustuksen hakuvuodelta

haettava summa ja muut haetut tai saadut avustukset

toimintakertomus ja tilinpäätös edelliseltä vuodelta

yhdistyksen jäsenmäärä, nuorisojärjestöillä ikäjakauma (nuorten osuus) ja jäsenmäärä ns. monikunnallisissa seuroissa seuraan kuuluvat pöytyäläiset/seuran jäsenmäärä

KOHDEAVUSTUS

Kohdeavustusta voidaan myöntää yhteistyöavustuksena pöytyäläiselle yhdistykselle tai pöytyäläiselle toimijalle, jotka eivät voi hakea vuosiavustusta ja joiden toiminta kuitenkin liittyy vapaa-aikapalveluiden järjestämiseen.

Kohdeavustus on kertaluonteinen mm. jonkin erityisen ja tiettynä ajankohtana Pöytyällä toimeenpantavan tapahtuman/tilaisuuden/toiminnan yms. toteuttamiseen myönnettävä avustus. Kohdeavustusta voivat hakea myös rekisteröimättömät ryhmät ynnä yksityiset hakijat.

ENNAKKOAVUSTUSTA voidaan maksaa yhdistykselle enintään 30 % edellisen vuoden vuosiavustuksen määrästä.

Pöytyän vapaa-aikalautakunta 15.2.2017

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan tulee edistää kuntalaisten mahdollisuuksia liikunnan harjoittamiseen. Kunnan tulee muun muassa tukea paikallisia liikuntaseuroja.

Liikuntajärjestöt ja -yhdistykset voivat tiedustella avustuksia toimintaansa sekä esimerkiksi liikuntatapahtumien järjestämiseen siltä kunnalta, jonka alueella ne toimivat.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPöytyän kunta
Palvelun toteuttaaPöytyän kunta
Alue Pöytyä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pöytyän kunta
Päivitetty: 28.12.2018