suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Liikunnan kansalaistoiminnan tuki ja avustukset

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Pirkkalan kunta
Alue: Pirkkala
Palvelun kieli: suomi

Pirkkalan kunta tukee rekisteröityjä pirkkalalaisia urheiluseuroja myöntämällä avustuksia kuntalaisten liikkumisen sekä hyvinvoinnin edistämiseksi ja tukemiseksi. Avustusta voidaan myöntää vain pääseuralle, ei seuran alaorganisaatiolle. Seuran on oltava yhdistysrekisterissä vähintään vuoden ennen avustuksen hakuajankohtaa eli avustusta ei voida myöntää seuran perustamiseen.

Liikuntatoiminnan avustuksia myönnetään yleisavustuksina, kohdeavustuksina sekä liikunnan edistämisavustuksina. Avustuksia haetaan vuosittain erikseen kunnan internetsivuilla ilmoitetun aikataulun ja ohjeistuksen mukaan.


Toimi näin

Lisätietoja avustusten hakemisesta antaa vapaa-aikapäällikkö. Avustusten hakemisen aikataulusta ja tarkemmasta ohjeistuksesta ilmoitetaan kunnan internetsivuilla.


Tausta ja lainsäädäntö

Liikuntalain mukaan kunnan tulee edistää kuntalaisten mahdollisuuksia liikunnan harjoittamiseen. Kuntien tehtävänä on tukea paikallisia liikuntaseuroja.

Liikuntajärjestöt ja -yhdistykset voivat tiedustella avustuksia toimintaansa sekä esimerkiksi liikuntatapahtumien järjestämiseen siltä kunnalta, jonka alueella ne toimivat.


Palvelun toteuttaa: 
Pirkkalan kunta