suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Liikunnan kansalaistoiminnan tuki ja avustukset

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Mikkelin kaupungin liikuntapalvelut edistää avustuksilla liikuntaa, kilpaurheilua ja niihin liittyvää kansalaistoimintaa sekä kaupunkilaisten hyvinvointia ja terveyttä. Erityisesti halutaan tukea lasten ja nuorten kasvua liikunnan avulla.

Avustuksia voidaan myöntää rekisteröidyille kansalaisjärjestöille, joiden kotipaikka on Mikkeli. Järjestön tulee toimia rekisteröitynä yhdistyksenä vähintään yhden vuoden ennen avustuksen myöntämistä. Avustusta voidaan myöntää myös kylätoimikunnille ja kaupunginosaseuroille. Avustustoiminta on aina kohdennettua ja harkinnanvaraista. Avustusta myönnettäessä kiinnitetään huomiota laajapohjaisen liikuntaharrastuksen ja terveiden elämäntapojen edistämiseen. Toiminnan määrää ja tuloksellisuutta arvioidaan seuraavilla tekijöillä:

· aktiivisten, ohjattuun toimintaan osallistuvien harrastajien määrä

· monipuolinen liikuntatarjonta, harjoitus-, kilpa- ja muiden tilaisuuksien määrä sekä niiden osallistujamäärät

· aktiivisesti toimivien ohjaajien ja valmentajien lukumäärä ja koulutustaso sekä ohjaus- ja valmennustoiminnan määrä ja laadukkuus

· toiminnan suuntaaminen jäsenistön lisäksi yleisen liikuntaharrastuksen lisäämiseen

· merkittävät saavutukset ja Mikkelin kaupungin tunnetuksi tekeminen.

Avustettavalla toiminnalla ja hankkeilla pitää aina olla myös omarahoitusosuus. Avustuksia myönnetään samaan tarkoitukseen vain yhdestä kaupungin määrärahasta.

Liikuntapalveluilla tulee olla käytettävissään avustusta hakevan yhteisön voimassa olevat säännöt.

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta vahvistaa vuosittain avustusmäärärahan suuruuden talousarvion käyttösuunnitelman hyväksymisen yhteydessä. Avustukset myöntää liikuntapäällikkö hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnan hyväksymien periaatteiden mukaan. Tunnustuspalkinnon ja Vuoden liikuntateko –palkinnon myöntää lautakunta. Liikuntapalvelut antaa lautakunnalle selvityksen avustusten myöntämisestä kaksi kertaa vuodessa.

Avustusmuotoja ovat ohjaaja-avustus, liikuntapaikka-avustus, muu kohdeavustus, tunnustuspalkinto ja vuoden liikuntateko.

Toimi näin

Ohjaaja-avustusten tietolomake täytetään sähköisenä. Ohjaaja-avustusta haet seuraavasti

  1. Avaa hakemuslomake verkkoasiointilinkistä.
  2. Tunnistaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.
  3. Täytä lomake ja lisää liitteet.
  4. Tarkista ja lähetä hakemus.
  5. Saat päätöksen hakemukseen sähköpostilla.

Mikäli joudut jättämään hakemuksen täyttämisen kesken, muista tallentaa se. Pääset jatkamaan hakemuksen täyttämistä kirjautumalla palveluun uudestaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustuksia voidaan myöntää rekisteröidyille kansalaisjärjestöille, joiden kotipaikka on Mikkeli. Järjestön tulee toimia rekisteröitynä yhdistyksenä vähintään yhden vuoden ajan ennen avustuksen hakemista. Avustusta voidaan myöntää myös kylätoimikunnille ja kaupunginosaseuroille. Avustustoiminta on aina kohdennettua ja harkinnanvaraista.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan tulee edistää kuntalaisten mahdollisuuksia liikunnan harjoittamiseen. Kunnan tulee muun muassa tukea paikallisia liikuntaseuroja.

Liikuntajärjestöt ja -yhdistykset voivat tiedustella avustuksia toimintaansa sekä esimerkiksi liikuntatapahtumien järjestämiseen siltä kunnalta, jonka alueella ne toimivat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin kaupunki
Palvelusta vastaaMikkelin kaupunki
Alue Mikkeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 29.3.2021