suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Liikunnan kansalaistoiminnan tuki ja avustukset

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Janakkalassa avustusten jako tapahtuu valtuuston vuosittain talousarvioon hyväksymien määrärahojen puitteissa. Avustus voi olla enintään 15 % järjestön varsinaisen toiminnan kuluista. Yksittäisen seuran saama avustus ei voi olla yli 30 % yleisavustukseen käytettävissä olevasta määrärahasta (ohjeellinen).

Pienin myönnettävä avustus on 100 €. Kunnan myöntämä avustus pitää käyttää nuorisotoimintaan.

Toimi näin

Avustusta haet täyttämällä hakulomakkeen ja palauttamalla sen tarvittavine liitteineen Janakkalan kunnan kirjaamoon. Hakulomakkeen ja täyttöohjeet löydät Janakkalan kunnan nettisivuilta. Tallenna lomake koneellesi, jos se ei aukene linkistä.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusta myönnetään rekisteröidylle janakkalalaiselle urheiluseuralle tai liikuntajärjestölle taikka sellaiselle muulle paikalliselle rekisteröidylle yhdistykselle, jonka tarkoituksena on sääntöjensä ja toimintansa mukaan liikunnan järjestäminen ja/tai muu liikuntaa edistävä toiminta. Erityisestä syystä myös muu liikunnan alalla toimiva järjestö voidaan hyväksyä avustusta saavaksi järjestöksi. Uudelle järjestölle ei myönnetä avustusta ennen kuin se on toiminut ainakin vuoden pituisen tilikauden ajan.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan tulee edistää kuntalaisten mahdollisuuksia liikunnan harjoittamiseen. Kunnan tulee muun muassa tukea paikallisia liikuntaseuroja.

Liikuntajärjestöt ja -yhdistykset voivat tiedustella avustuksia toimintaansa sekä esimerkiksi liikuntatapahtumien järjestämiseen siltä kunnalta, jonka alueella ne toimivat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 21.1.2019