suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämijärven kunta

Liikunnan kansalaistoiminnan tuki ja avustukset

  • Palvelu
  • Jämijärvi
  • Julkinen palvelu

Jämijärven kunnan vapaa-aikalautakunta tukee jämijärveläisiä liikuntajärjestöjä niiden toiminnan, tulosten ja yhteistyön perusteella. Avustuskelpoiseksi järjestöksi voidaan hyväksyä sellainen Jämijärvelle rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on liikunnan edistäminen ja joka toimii liikuntalain 2 §:ssä säädetyn tavoitteen mukaisesti. Sen mukaisesti tavoitteena on edistää eri väestöryhmien mah ...

Toimi näin

Toiminta-avustuksien erillinen ohjeistus on saatavilla vapaa-aikatoimesta sekä kunnan kotisivuilta www.jamijarvi.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Avustus on tarkoitettu Jämijärvelle rekisteröidyille urheilu- ja liikuntayhdistyksille sekä muille liikuntatoimintaa harjoittaville rekisteröidyille yhdistyksille, joiden säännöissä on kirjattuna toimintamuotona liikunta ja joiden jäsenmäärä on yli 15. Avustusta eivät voi hakea lajiliitot tai vastaavat alueelliset järjestöt.

Kohdeavustuksilla tuetaan Jämijärvellä tapahtuvaa liikuntatoimintaa, joka täydentää jämijärveläisen liikunnan kokonaiskenttää ja kehitystä. Kohdeavustusta voi hakea esim. liikuntatapahtumien järjestämiseen tai liikuntavälineiden hankintaan. Kohdeavustusta voidaan myöntää myös toiminta-avustusta saaville yhdistyksille esim. vuorotteluperiaatteella tai avustuskohteita priorisoimalla siten, että liikuntatarjonta säilyy monimuotoisena.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan tulee edistää kuntalaisten mahdollisuuksia liikunnan harjoittamiseen. Kunnan tulee muun muassa tukea paikallisia liikuntaseuroja.

Liikuntajärjestöt ja -yhdistykset voivat tiedustella avustuksia toimintaansa sekä esimerkiksi liikuntatapahtumien järjestämiseen siltä kunnalta, jonka alueella ne toimivat.

Palvelun toteuttaa

Jämijärven kunta

Palvelusta vastaa

Jämijärven kunta
Tekstistä vastaa: Jämijärven kunta
Päivitetty: 1.6.2021