suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Liikkuvasta elintarvikehuoneistosta tiedottaminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Elintarvikealan toimijan on tiedotettava elintarvikkeen myynnistä ja muusta käsittelystä ilmoitetussa tai hyväksytyssä liikkuvassa elintarvikehuoneistossa niiden kuntien valvontaviranomaisille, joiden alueella toimintaa harjoitetaan. Elintarvikkeiden myynnistä ja tarjoilusta toreilla, messuilla ja suurissa yleisötapahtumissa tulee tiedottaa viimeistään neljä arkipäivää ennen myyntitapahtumaa. Lapp ...

Toimi näin

Tiedota elintarvikkeen myynnistä ja muusta käsittelystä ilmoitetussa tai hyväksytyssä liikkuvassa elintarvikehuoneistossa niiden kuntien valvontaviranomaisille, joiden alueella toimintaa harjoitetaan. Tee tiedottaminen ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella, jonka löydät verkkoasiointi-kohdasta tai lähettämällä sähköpostia ympäristötoimen kirjaamoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Elintarvikelain mukaan elintarvikealan toimijan on tiedotettava elintarvikkeen myynnistä ja muusta käsittelystä ilmoitetussa tai hyväksytyssä liikkuvassa elintarvikehuoneistossa niiden kuntien valvontaviranomaisille, joiden alueella toimintaa harjoitetaan.


Määräaika

Tiedon on oltava viranomaisella viimeistään neljä arkipäivää ennen ilmoitetun toiminnan aloittamista ja viimeistään kaksi viikkoa ennen hyväksytyn toiminnan aloittamista.

Voimassaoloaika

Tiedottaminen on voimassa asiakkaan ilmoituksen mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi

Muut vastuuorganisaatiot

Luumäen kunta, Taipalsaaren kunta, Savitaipaleen kunta, Lemin kunta

Palvelusta vastaa

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi
Tekstistä vastaa: Lappeenrannan seudun ympäristötoimi
Päivitetty: 4.3.2024