suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Väylävirasto

Liikennetilanne

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Liikennetilanne-palvelu esittää Väyläviraston keräämiä tietoja liikenteestä havainnollisesti kartalla. Palvelussa esitetään tietoja, joita Väylävirasto tällä hetkellä kerää tie-, meri- ja rautatieliikenteestä. Esitetyt tiedot tulevat Väyläviraston tiesää- ja liikenteen mittausjärjestelmistä, liikenteenohjausjärjestelmistä sekä muista tietojärjestelmistä.

Palvelussa pystyy siirtymään eri tietolajiluokkien välillä ja tarkastelemaan kartalta erilaisia tietoja samaan aikaan. Palvelussa on tietoja tieliikennettä haittaavista häiriöistä, ajokelistä ja sen ennusteesta, liikenteen sujuvuudesta ja ruuhkista, kelirikon aiheuttamista painorajoituksista, auki ja kiinni olevista jääteistä sekä kuvia tiellä olevista kameroista. Rautatieliikenteen osalta esitetään asemakohtaisia henkilöliikenteen aikataulu- ja täsmällisyystietoja. Meriliikenteen tiedot sisältävät Väyläviraston julkaisemat varoitukset vesillä liikkujille sekä satamassa olevien ja seuraavaksi saapuvien alusten tiedot kaikista Suomen satamista.

Huomaa: Liikennetilanteessa esitettävien havaintotietojen näkymiseen vaikuttavat sää- ja laitetekijät sekä useiden sähköisten järjestelmien toiminnan vakaus. Tiedot eivät siten aina ole tarkkoja tai niitä voi puuttua. Näytetyt havaintoarvot perustuvat sivun tuottamishetkellä käytettävissä olleeseen tietoon. On varauduttava siihen, että todelliset olosuhteet tiestöllä voivat poiketa näiden sivujen tiedoista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelusta vastaaVäylävirasto
Palvelun toteuttaaVäylävirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti, venäjä
Tekstistä vastaa: Väylävirasto
Päivitetty: 9.1.2019