suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Leppävirran kirjasto- ja tietopalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Leppävirran kunta
Alue: Leppävirta
Palvelun kielet: suomi, ruotsi, englanti

Kirjasto on maksuton ja kaikille avoin kulttuuri- ja tietopalvelu. Kirjastossa voi viipyä ja viihtyä, oppia ja yllättyä sekä löytää itsestään ja ympäröivästä yhteiskunnasta uusia ominaisuuksia. Kirjastosta ihminen voi tehdä itselleen mielen ja sielun puutarhan, joka rikastuttaa elämää.

Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään kaikkia kuntalaisia ja kesäasukkaita kirjastonkäyttöön liittyvissä asioissa. Useimmiten apua on tarvittu tiedonhaussa, erilaisten tietokantojen käytössä. Henkilökunta antaa myös lukuvinkkejä ja ottaa vastaan hankintatoiveita kirjallisuudesta, peleistä, musiikista ja elokuvista. Kirjastossa sijaitsee myös Leppävirran kotiseutukokoelma, jossa voi tutustua paikkakunnan historiaan. Aineisto sisältää mm. kotiseutumuseon kuvakokoelman sähköisessä muodossa, karjalaisten ja veteraanien haastatteluja ja erilaisia asiakirjoja, äänitteitä ja julkaisuja.

Kirjastopalveluja voi käyttää verkossa kaikkina aikoina, pääkirjastossa kirkonkylällä sekä kirjastoauto Tildassa, jolla on 100 pysäkkiä koko kunnan alueella.

Lämpimästi tervetuloa!


Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.


Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Palvelu on maksuton.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Kirjastokortti on maksuton, mutta sen uusimisesta peritään 2,5 euroa aikuisilta ja 1,5 euroa lapsilta. Tunnistinavaimen pantti on 10 euroa, joka maksetaan takaisin jos avaimen palauttaa. Tunnistinavaimella pääsee käyttämään lehtisalia joka päivä 7-21.


Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.


Palvelun toteuttaa: 
Leppävirran kunta