suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin kaupunki

Leikkipuistojen ja päiväkotien kerhot

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Kerhojen toiminta on tarkoitettu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille 2-vuotiaasta maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhossa on enintään 13 lasta ja sitä ohjaa leikkipuiston tai päiväkodin työntekijä.

Toimintaan voi osallistua 1-4 päivänä viikossa 2,5-3 tuntia päivässä.

Kerhot toimivat päiväkodeissa tai leikkipuistoissa. Monet kerhoista painottuvat ulkoiluun ja liikuntaan sekä taideaineisiin. Kerhossa lapsi oppii asioita pienessä ryhmässä leikin, liikkumisen, tutkimisen ja taiteilun kautta ja harjoittelee vuorovaikutustaitoja. Tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä. Kerhossa syödään kotoa tuodut pikkueväät.

Kerhojen toimintakausi alkaa koulujen alkaessa tai viimeistään 1.9. ja päättyy 31.5. Niissä noudatetaan koulujen loma-aikoja. Perheen kanssa sovitaan kauden alussa lapsen kerhoon osallistumisen tuntimäärä kuukaudessa.

Lasten kunnallinen kerhotoiminta on perheille toistaiseksi maksutonta eikä osallistuminen vaikuta kunnalliseen kotihoidon tukeen. Jos perhe saa yksityisen hoidon tukea, lapsi ei voi samanaikaisesti osallistua leikkitoiminnan kerhoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan leikkipuistot tarjoavat turvallisia, monipuolisia ja viihtyisiä leikkiympäristöjä. Kunta tarkistaa leikkipuiston turvallisuuden useita kertoja vuodessa. Hoitotoimet on määritelty valtakunnallisesti.

Leikkipuistoissa voi olla jatkuvasti tai ajoittain kunnan henkilökuntaa, tai ne voivat olla valvomattomia. Kunta voi järjestää leikkipuistoon ohjattua toimintaa lapsille ja koululaisille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaHelsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Helsingin kaupunki
Päivitetty: 5.12.2021