suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Leikkipaikat

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Leikkipaikat on jaettu varusteiden monipuolisuuden, alueen laajuuden sekä sijainnin perusteella lähileikkipaikkoihin ja alueleikkipaikkoihin. Lähileikkipaikat sijaitsevat usein korttelipuistoissa ja palvelevat pääasiassa lähikortteleiden asukkaita. Niissä on perusleikkivälineistöä, joka on suunnattu 0–12 -vuotiaille. Lähileikkipaikkojen yhteydessä on usein pieni palloilukenttä. Alueleikkipaikat sijaitsevat lähinnä kaupunginosapuistoissa ja pinta-alaltaan laajoissa aluepuistoissa. Ne ovat lähileikkipaikkoja suurempia ja toiminnoiltaan monipuolisempia. Niiden yhteydessä on eri-ikäisille tarkoitettuja pelikenttiä, kuntoiluvälineitä tai erityislajien harrastuspaikkoja. Puistoleikkipaikkojen palvelutarjontaa täydentävät koulujen ja päiväkotien leikkipaikat.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan leikkipuistot tarjoavat turvallisia, monipuolisia ja viihtyisiä leikkiympäristöjä. Kunta tarkistaa leikkipuiston turvallisuuden useita kertoja vuodessa. Hoitotoimet on määritelty valtakunnallisesti.

Leikkipuistoissa voi olla jatkuvasti tai ajoittain kunnan henkilökuntaa, tai ne voivat olla valvomattomia. Kunta voi järjestää leikkipuistoon ohjattua toimintaa lapsille ja koululaisille.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Alue Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 25.1.2019