suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Leikkaussalipalvelut

  • Palvelu
  • 29 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Leikkaussalipalveluihin kuuluvat leikkaukset ja heräämötoimintaa eli anestesian palveluita. Leikkaussalipalveluissa potilas nukutetaan ja/tai puudutetaan varsinaisen toimenpiteen ajaksi ja hoidetaan ja tutkitaan toimenpiteen jälkeen.

 

Leikkaushoito voi olla päiväkirurgista, jolloin potilas voi päästä kotiin jo samana päivänä tai pitemmän ajan vuodeosastohoidossa vaativaa hoitoa.

 

OYS:n leikkaussaleissa tehdään yli 10 000 toimenpidettä vuosittain joko suunnitellusti tai päivystyksellisinä. Pohjois-Suomen erityistason lastenkirurgia on keskitetty yliopistolliseen sairaalaan.

 

Oulaskankaan sairaalassa tehdään ortopedisia, urologisia, korva-, nenä- ja kurkkutautien, synnytys- ja naistentautien sekä yleiskirurgisia leikkauksia aikuisille sekä myös korvatoimenpiteitä lapsille.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Alue Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kärsämäki, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 12.10.2020