suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä

Leikkaus- ja anestesiapalvelut

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Leikkaus- ja anestesiayksikössä hoidetaan ympäri vuorokauden kaikkiin ikäryhmiin kuuluvia potilaita, jotka tulevat suunnitellusti tai päivystyksenä leikkaukseen. Toimenpiteitä tehdään kymmenessä leikkaussalissa. Osastolla on kaksi ensimmäisen vaiheen heräämöä sekä 2-vaiheen heräämö kotiin lähteviä päiväkirurgisia potilaita varten. Leikkaustoiminnan lisäksi yksikkö tarjoaa anestesiapalveluita yksikön ulkopuolelle. Virka-ajan ulkopuolella yksi leikkaustiimi on paikalla ympäri vuorokauden päivystyksellistä leikkaustoimintaa varten.

Toimintaamme kuuluu osastolta tulevien potilaiden, Leiko-potilaiden (leikkaukseen kotoa) sekä päiväkirurgisten potilaiden hoito. Yksikkömme kutsuu, vastaanottaa ja valmistelee potilaat toimenpiteisiin. Päiväkirurgisten potilaiden hoito käsittää myös kotiutuksen leikkauspäivänä. Leiko-potilaiden jatkohoito tapahtuu vuodeosastoilla. Lisäksi osastollamme toimii hoidonvarauskeskus, kipupoliklinikka, preanestesia poliklinikka ja endoproteesiohjauspoliklinikka.

Kirurgian erikoisalat ovat ortopedia ja traumatologia, gynekologia, gastroenterologia, urologia, thorax- ja verisuonikirurgia, plastiikkakirurgia, kurkku-nenä- ja korvatautien erikoisala, suukirurgia, lasten kirurgia ja yleiskirurgia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Palvelusta vastaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Alue Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Päivitetty: 28.5.2021