suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Leikkaus- ja anestesiapalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Alue: Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki
Palvelun kieli: suomi

Leikkaus- ja anestesiayksikössä hoidetaan ympäri vuorokauden kaikkiin ikäryhmiin kuuluvia potilaita, jotka tulevat suunnitellusti tai päivystyksenä leikkaukseen. Toimenpiteitä tehdään kymmenessä leikkaussalissa. Osastolla on kaksi ensimmäisen vaiheen heräämöä sekä 2-vaiheen heräämö kotiin lähteviä päiväkirurgisia potilaita varten. Leikkaustoiminnan lisäksi yksikkö tarjoaa anestesiapalveluita yksikön ulkopuolelle. Virka-ajan ulkopuolella yksi leikkaustiimi on paikalla ympäri vuorokauden päivystyksellistä leikkaustoimintaa varten.

Toimintaamme kuuluu osastolta tulevien potilaiden, Leiko-potilaiden (leikkaukseen kotoa) sekä päiväkirurgisten potilaiden hoito. Yksikkömme kutsuu, vastaanottaa ja valmistelee potilaat toimenpiteisiin. Päiväkirurgisten potilaiden hoito käsittää myös kotiutuksen leikkauspäivänä. Leiko-potilaiden jatkohoito tapahtuu vuodeosastoilla. Lisäksi osastollamme toimii hoidonvarauskeskus, kipupoliklinikka, preanestesia poliklinikka ja endoproteesiohjauspoliklinikka.

Kirurgian erikoisalat ovat ortopedia ja traumatologia, gynekologia, gastroenterologia, urologia, thorax- ja verisuonikirurgia, plastiikkakirurgia, kurkku-nenä- ja korvatautien erikoisala, suukirurgia, lasten kirurgia ja yleiskirurgia.


Palvelun toteuttaa: 
Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä