suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Länsi-Pohjan sosiaali- ja terveyspalvelujen ja sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Leikkaus- ja anestesiapalvelut

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Anestesia- ja leikkausosastolla hoidamme kaikkien erikoisalojen potilaita nukutuksessa tai puudutuksessa. Suurin osa potilaistamme tulee leikkausosastolle suunnitellusti. Kaikki ennalta suunnitellut leikkaukset tehdään arkisin päiväsaikaan. Kiireelliset ja päivystykselliset leikkaukset tehdään silloin, kun potilaan hyvä hoito sitä vaatii, tarvittaessa myös yöllä. Päivystysleikkauksen tarve ja ajankohta päätetään aina potilaskohtaisesti.

Toimi näin

Jotta voimme huolehtia teistä leikkauksen aikana mahdollisimman hyvin, tarvitsemme esitietoja terveydentilastanne, allergioistanne, mahdollisesta lääkityksestänne, alkoholin käytöstä, tupakoinnista, fyysisestä suorituskyvystä jne. Myös aikaisemmat kokemuksenne leikkauksista ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Mikäli teillä on flunssa, kuumetta tai jokin muu äkillinen tulehdus, ottakaa yhteyttä sairaalaan ja varmistakaa, voitteko tulla toimenpiteeseen.

Jos olette tulossa päiväkirurgisen toimenpiteeseen, täytyy teillä olla saattaja kotimatkalle ja aikuinen seuralainen kotiin leikkausta seuraavan vuorokauden ajaksi.

Ennen leikkausta on hyvä peseytyä illalla ja aamulla. Näin varmistetaan leikkausalueen puhtaus. Välttäkää kuitenkin ihon voimakasta hankausta. Hajusteiden käyttöä on vältettävä.

Tupakointi tulisi lopettaa klo 24.00 lähtien. Aikuisten ja yli 12-vuotiaiden lasten täytyy olla syömättä ja juomatta klo 24.00 lähtien. Kotilääkkeiden otosta saatte ohjeet sairaalasta. Alle 12-vuotiaiden lasten tulee olla syömättä ja juomatta 6 tuntia ennen leikkausta. Vauvat (alle 1 vuosi) ovat paastolla ennen leikkausta 4 tuntia.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLänsi-Pohjan sosiaali- ja terveyspalvelujen ja sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Alue Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio, Ylitornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Länsi-Pohjan sosiaali- ja terveyspalvelujen ja sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Päivitetty: 11.11.2021