suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä

Lastentautien palvelut

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lapin keskussairaalan lastentautien poliklinikalla ja osastolla hoidetaan laaja-alaisesti kaikkia lasten sairauksia yhteistyössä yliopistosairaaloiden, perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen kanssa. Toiminnan alkaessa (1949) tarvittiin innovatiivisuutta, Lapin Lastenlinna oli maamme toinen lastensairaala. Perinne kantaa, kehitämme yhä tutkimus- ja hoitomenetelmiä aktiivisesti.

Tarjoamamme hoito kattaa kaikki lasten sairaudet, joissa perustason terveydenhoito ei kansallisen työnjaon mukaan riitä (lastentaudit, -neurologia, -kirurgia, naapuriyksikössä lasten ja nuorten psykiatria).

Lastentautien poliklinikka ja osin myös päivystys toimivat läheteperiaatteella. Lasten osasto toimii kahdessa kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen Osastolla 8 hoidetaan mm. sairaat vastasyntyneet, lasten sisätauteja ja neurologiaa edustavat potilaat sekä muita osastohoitoa tai -tutkimuksia tarvitsevia lapsia. Infektiosairaudet ja kirurgiset sekä korva- nenä- ja kurkkusairaudet hoidetaan pohjakerroksessa (Osasto 9).

Olemme laajan päivystyksen sairaala, jonka maantieteellinen vastuualue on erittäin suuri. Uudistamme siksi lasten päivystysjärjestelmää. Sitä ollaan kehittämässä useiden vuosien aikataululla monipuoliseksi, verkkoavusteisesti toimivaksi neuvonta- ohjaus- ja hoidon järjestelypalveluksi, jollainen on tavoitettavissa helposti ja ilman jonotusta.

Toimi näin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen, jonka saat terveyskeskuksesta, yksityiseltä terveysasemalta tai työterveyslääkäriltäsi.

Palvelu on maksullinen. Palvelusta riippuen peritään poliklinikkamaksu, päiväkirurgiamaksu tai hoitopäivämaksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Palvelusta vastaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Alue Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki
Palvelun kieletenglanti, suomi
Tekstistä vastaa: Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Päivitetty: 28.5.2021