suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Lastentautien erikoisalapalvelut

  • Palvelu
  • 29 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lasten ja nuorten palveluissa hoidetaan alle 16-vuotiaita, joiden oireiden tai sairauden tutkimukset tai hoito edellyttävät erikoissairaanhoitoa. Palveluihin kuuluvat lastentautien, lastenkirurgian ja lastenneurologian erikoisalat.

 

Tarjoamme palveluita avohoitopainotteisesti poliklinikoilla ja päiväsairaalassa. Vuodeosastolle lapsi otetaan hoitoon silloin, kun vointi tai sairaus vaatii jatkuvaa sairaalassa tapahtuvaa tarkkailua tai hoitoa ei voi toteuttaa avohoidossa tai kotona.

 

Hoidamme potilaita moniammatillisesti yksilöllisen hoitopolun mukaisesti. Oulun yliopistollisen sairaalan lastentautien palveluissa lapset ja nuoret saavat korkeatasoista ja turvallista hoitoa. Hoito on parhaaseen ja ajantasaiseen tietoon perustuvaa sekä perhelähtöistä. Vanhemmat tai huoltaja voivat olla lapsensa luona aina niin halutessaan.

 

Hoidon tavoitteena on tukea lapsen kehitystä ja kasvua sekä omatoimisuutta. Lastentautien alalla tehdään myös kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävää tutkimusta, jonka pohjalta hoitomenetelmät ja hoitotyö kehittyvät potilaan parhaaksi. Esimerkiksi keskosten ja vastasyntyneiden hoidossa palvelumme kuuluvat maailman kärkijoukkoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Alue Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kärsämäki, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 27.10.2020