suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Lastentautien erikoisalapalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Alue: Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti
Palvelun kieli: suomi

Lapsuusajan sairauksien kirjo, niiden syyt ja synty, hoito ja ennuste eroavat ratkaisevasti aikuisten sairauksista. Lisäksi lapsen/nuoren fyysisen ja henkisen kehityksen sekä kasvun huomioiminen on tärkeä osa hoitopäätöksiä ja hoitoa. Perheen merkitys sairaan lapsen/nuoren hoidossa on perustavanlaatuinen asia ja perheet ovatkin kiinteästi mukana lapsen/nuoren sairaanhoidossa.

Lastenyksiköissä hoidettavat pienimmät potilaat painavat alle 500 grammaa ja suurimmat ovat aikuisen kokoisia. Lasten- ja nuorten yksiköissä hoidetaan potilaita vastasyntyneistä 15-vuotiaaseen saakka.

Lastenpsykiatriassa hoidetaan alle 13-vuotiaita lapsia. Nuorisopsykiatrian yksiköissä hoidetaan nuoria 13 ikävuodesta 22-vuotiaisiin. Uudet potilaat ohjataan hoitoon em. ikärajojen mukaan, mutta jo hoidossa olevien potilaiden kohdalla toimitaan joustavasti huomioiden hoidon ja nuoren kehityksen tilanne.

HUS:ssa lapsia ja nuoria hoidetaan lastentautien, lastenkirurgian, lastenneurologian, lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian yksiköissä.

Lastenyksiköitä on lisäksi Silmä-korvasairaalassa, Iho- ja allergiasairaalassa sekä Töölön sairaalassa.

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Palvelu on maksullinen.


Palvelun toteuttaa: 
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri