suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Lastensuojelun virka-aikainen päivystys

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Kun lapsesta on tehty lastensuojeluilmoitus, selvitetään lastensuojelun tarve. Lastensuojelutarpeen selvityksessä kartoitetaan yhdessä lapsen ja perheen kanssa heidän arkeaan, hyvinvointiaan, voimavaroja ja pulmatilanteita.

Selvityksen aikana arvioidaan myös lapsen ja perheen tuen tarpeet. Ensisijaisena tavoitteena on korjata lapsen elämäntilannetta jo selvityksen aikana. Päätöksen lastensuojelun asiakkuuden aloittamisesta tekee sosiaalityöntekijä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu vantaalaisille 0-17-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun avohuolto tukee lasta, nuorta ja perhettä tilanteissa, joissa tukea tarvitaan sosiaalisista, taloudellisista, jaksamiseen liittyvistä tai vastaavista syistä. Muotoja ovat neuvonnan ja terapian ohella esimerkiksi tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta, perhetyö ja -kuntoutus, vertaisryhmät sekä harrastus-, loma- ja virkistystoiminnan tukeminen.

Lapsi ja perhe saavat tukea esimerkiksi puutteellisten asumisolojen korjaamiseen, koulunkäyntiin ja opiskeluun sekä läheisten ihmissuhteiden ylläpitoon. Palveluista kootaan kuhunkin yksilölliseen tilanteeseen soveltuva kokonaisuus. Kunta järjestää palvelut tarpeen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 22.10.2021