suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Lastensuojelun Perhehoito

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Rovaniemen kaupungin perhehoidon yksikkö kouluttaa, valvoo, koordinoi ja tukee tuki- ja sijaisperheitä. Hoidamme perheiden valmennuksen ja rekrytoinnin, olemme yhteyshenkilöitä ja tuemme perheitä tuki- ja sijaisperhetoiminnan aikana.

Palvelu on suunnattu sijais- ja tukiperheille. Sijais- ja tukiperheiden tehtävänä on antaa hoitoa ja kasvatusta sijoitetuille lapsille.

Toimi näin

Jos haluatte alkaa sijais- tai tukiperheeksi, ottakaa yhteyttä perhehoidon yksikköön.

050-5701993,050-5739398,050-5984688

Kenelle ja millä ehdoin

Sopivasta tuki- ja sijaisperheen löytämisestä lapselle vastaa perhehoidon yksikkö. Päätöksen tukiperheen myöntämisestä tai lapsen sijoittamisesta perhehoitoon tekee lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perhehoito on tarkoitettu lastensuojelutoimien piirissä olevalle lapselle tai nuorelle, joka ei voi asua vanhempansa tai huoltajansa kanssa, tai ikäihmiselle, joka ei tuettunakaan voi asua itsenäisesti. Myös kehitysvammaiset henkilöt ja mielenterveyskuntoutujat voivat asua perhehoidossa.

Perhehoito voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista, osa-aikaista tai ympärivuorokautista. Perhehoidon tavoitteena on antaa mahdollisuus perheenomaiseen hoitoon ja läheisiin, pysyviin ihmissuhteisiin. Perhehoitajalla on oikeus vapaaseen.

Perhehoidossa elävä lapsi tai nuori käy koulua tavalliseen tapaan. Perhehoidossa oleva kehitysvammainen henkilö tai mielenterveyskuntoutuja voi osallistua työ- tai päivätoimintaan ja esimerkiksi saada kuljetuspalveluita. Myös ikäihmiset ovat oikeutettuja kuljetuspalveluihin.

Hoidettavia voi yhden hoitajan kodissa olla enintään neljä ja kahden hoitajan kodissa enintään kuusi perheen omat alle kouluikäiset lapset mukaan lukien. Hoitajaksi hyväksytään henkilö, joka koulutuksensa, kokemuksensa tai ominaisuuksiensa perusteella soveltuu tehtävään.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 12.4.2021