suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Lastensuojelun perhehoito

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelun perhehoito on lapsen hoidon ja kasvatuksen ympärivuorokautista järjestämistä hänen kotinsa ulkopuolella. Perhehoidon tavoitteena on tarjota lapselle yksilöllistä huolenpitoa ja hoitoa, pitkäaikaisia ihmissuhteita sekä turvallinen koti.

Keski-Suomen Sijaishuoltoyksikkö järjestää lyhytaikaista perhehoitoa Keski-Suomen kuntien lastensuojelun tarpeisiin.

Toimi näin

Perhehoitoon liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä lapsesi asioista vastaavaan sosiaalityöntekijään. Voit asioida myös sosiaalitoimistossa, joka sijaitsee Laukaan kirkonkylässä (Virastosydän, 1. kerros).

Voit ottaa yhteyttä myös Keski-Suomen Sijaishuoltoyksikköön puhelimella (014 266 3525 tai 040 832 2613) tai asioida sijaishuoltoyksikön toimistossa (Kolmikulma, Puistokatu 2 C 8, 40100 Jyväskylä).

Lisätietoja sijaisperhetoiminnasta löydät Keski-Suomen Sijaishuoltoyksiköstä verkkosivulta (www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/tukiperheeksi/perheet). Lisäksi lisätietoja lastensuojelusta löydät Laukaan kunnan verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Perhehoito on tarkoitettu lastensuojelutoimien piirissä olevalle lapselle tai nuorelle, joka ei voi asua vanhempansa tai huoltajansa kanssa.

Palvelu on maksullinen.

Asiakasperheiltä peritään asiakasmaksua lapsen ollessa sijoituksessa. Maksu arvioidaan yksilöllisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Perhehoito on tarkoitettu lastensuojelutoimien piirissä olevalle lapselle tai nuorelle, joka ei voi asua vanhempansa tai huoltajansa kanssa, tai ikäihmiselle, joka ei tuettunakaan voi asua itsenäisesti. Myös kehitysvammaiset henkilöt ja mielenterveyskuntoutujat voivat asua perhehoidossa. Perhehoito tapahtuu hoitajan tai hoidon tarvitsijan kotona tai ammatillisessa perhekodissa.

Perhehoito voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista, osa-aikaista tai ympärivuorokautista. Perhehoidon tavoitteena on antaa mahdollisuus perheenomaiseen hoitoon ja läheisiin, pysyviin ihmissuhteisiin. Perhehoitajalla on oikeus vapaaseen.

Perhehoidossa elävä lapsi tai nuori käy koulua tavalliseen tapaan. Perhehoidossa oleva kehitysvammainen henkilö tai mielenterveyskuntoutuja voi osallistua työ- tai päivätoimintaan ja esimerkiksi saada kuljetuspalveluita. Myös ikäihmiset ovat oikeutettuja kuljetuspalveluihin.

Hoidettavia voi yhden hoitajan kodissa olla enintään neljä ja kahden hoitajan kodissa enintään kuusi perheen omat alle kouluikäiset lapset mukaan lukien. Hoitajaksi hyväksytään henkilö, joka koulutuksensa, kokemuksensa tai ominaisuuksiensa perusteella soveltuu tehtävään.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJyväskylän kaupunki
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021