suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rautalammin kunta

Lastensuojelun päivystys

  • Palvelu
  • Rautalampi
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelun päivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Kunnan lastensuojelun päivystys vastaa virka-aikana sosiaalityöntekijän puhelinnumerosta tai kunnan vaihteesta, iltais ...

Toimi näin

Virka-aikana kunnan sosiaalityö, iltaisin ja viikonloppuisin sekä pyhinä hälytyskeskus. Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä nimettömänä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kiireelliset lastensuojeluasiat, välitön huoli lapsesta. Jos lapsi ei ole parhaillaan välittömässä vaarassa, voit tehdä lastensuojeluilmoituksen suoraan kunnan sosiaalitoimeen virka-aikana.

Tausta ja lainsäädäntö

Ota yhteyttä lastensuojelun päivystykseen, jos lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Lastensuojelun päivystykseen voi soittaa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja öisin tulee hätätilanteissa ottaa yhteyttä hätäkeskukseen (112). Hätäkeskuksen kautta saa tarvittaessa yhteyden alueen sosiaalipäivystykseen.

Palvelun toteuttaa

Rautalammin kunta

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri

Palvelusta vastaa

Rautalammin kunta
Tekstistä vastaa: Rautalammin kunta
Päivitetty: 24.10.2022