suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Lastensuojelun päivystys

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voit ottaa yhteyttä sosiaalipäivystykseen välitöntä sosiaaliviranomaisen arviointia vaativissa tilanteissa, kuten akuutit sosiaaliset kriisitilanteet, lastensuojeluasiat ja lastensuojeluilmoitukset.

Toimi näin

Sosiaaliviranomaisen arviointia vaativat kriisitilanteet hoidetaan Tampereen kaupungin sosiaalipäivystyksen toimesta. Tampereen sosiaalipäivystyksen tavoitat joka päivä numerosta 0500 625 990. Numero palvelee ympäri vuorokauden.

Tausta ja lainsäädäntö

Ota yhteyttä lastensuojelun päivystykseen, jos lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Kuntien lastensuojelun päivystykseen voi soittaa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja öisin tulee hätätilanteissa ottaa yhteyttä hätäkeskukseen (112). Hätäkeskuksen kautta saa tarvittaessa yhteyden kunnan sosiaalipäivystykseen. Joissakin kunnissa on käytössä myös oma ympärivuorokautinen sosiaalipäivystyksen puhelinnumero.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala, Vesilahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 18.5.2022