suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Lastensuojelun päivystys

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Naantalin kaupunki
Alue: Naantali
Palvelun kieli: suomi

Sosiaalipäivystys on järjestettävä ympärivuorokautisesti kiireellisen ja välttämättömän hoidon turvaamiseksi. Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja tarpeen mukaan muiden toimijoiden kanssa.


Toimi näin

Yhteyden Naantalin lastensuojelun virka-aikaiseen (ma-to klo. 8:00-16:00 ja pe klo. 8:00 – 15:30) sosiaalipäivystykseen saat hätäkeskuksen kautta soittamalla numeroon 112. Naantalin virka-aikainen sosiaalipäivystys palvelee naantalilaisia ja Naantalissa oleskelevia, mikäli he ovat kiireellisten sosiaalipalvelujen tarpeessa virka-aikana.

Virka-ajan ulkopuolella saat yhteyden seudulliseen sosiaalipäivystäjään soittamalla yleiseen hätänumeroon 112 (maanantaista perjantaihin klo 16–08 ja viikonloppuisin sekä arkipyhien aikana 24 h vuorokaudessa).


Kenelle ja millä ehdoin

Yhteydenotto lastensuojelun päivystykseen on perusteltu muun muassa, kun lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Ota yhteyttä lastensuojelun päivystykseen, jos lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Kuntien lastensuojelun päivystykseen voi soittaa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja öisin tulee hätätilanteissa ottaa yhteyttä hätäkeskukseen (112). Hätäkeskuksen kautta saa tarvittaessa yhteyden kunnan sosiaalipäivystykseen. Joissakin kunnissa on käytössä myös oma ympärivuorokautinen sosiaalipäivystyksen puhelinnumero.


Palvelun toteuttaa: 
Naantalin kaupunki