suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Luhangan kunta

Lastensuojelun päivystys

  • Palvelu
  • Luhanka
  • Julkinen palvelu

Sosiaalipäivystys on ympärivuorokautinen välittömän avun tarpeeseen vastaava palvelu. Sosiaalipäivystys järjestää kiireelliset sosiaalipalvelut lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyen sekä neuvoo ja ohjaa erilaisissa sosiaalisissa ongelmissa.

Jyväskylän sosiaalipäivystysyksikkö vastaa virka-ajan ulkopuolisesta sosiaalipäivystyksestä Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Jämsän, Keuruun, Konneveden, Kuhmoisten, Laukaan, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan, Uuraisten ja Äänekosken alueella.

Toimi näin

Virka-aikana sosiaalipäivystyksestä vastaa sosiaalitoimisto. Virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystykseen voi ottaa yhteyttä suoran puhelinnumeron kautta 014 266 0149 tai soittamalla yleiseen hätänumeroon 112. Yhteyttä voi ottaa kuka tahansa tarvitessaan itse apua tai huomatessaan toisen välittömän avun tarpeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ota yhteyttä lastensuojelun päivystykseen, jos lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Kuntien lastensuojelun päivystykseen voi soittaa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja öisin tulee hätätilanteissa ottaa yhteyttä hätäkeskukseen (112). Hätäkeskuksen kautta saa tarvittaessa yhteyden kunnan sosiaalipäivystykseen. Joissakin kunnissa on käytössä myös oma ympärivuorokautinen sosiaalipäivystyksen puhelinnumero.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLuhangan kunta
Palvelusta vastaaLuhangan kunta
Alue Luhanka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Luhangan kunta
Päivitetty: 19.11.2019