suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Lastensuojelun päivystys

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Ympärivuorokautiseen lastensuojelun päivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä puuttumista.

Laukaan kunnan lastensuojelu vastaa virka-aikaisesta lastensuojelun päivystyksestä. Muina aikoina yhteyden sosiaalipäivystykseen saa Kriisikeskus Mobilesta tai hätäkeskuksen kautta.

Toimi näin

Virka-aikana (arkisin kello 8–16) voit soittaa kiireellisissä lastensuojeluasioissa Laukaan kunnan lastensuojelun sosiaalityöntekijöille. Sosiaalityöntekijät päivystävät virka-aikana työnjakonsa mukaisesti. Mikäli sosiaalityöntekijä ei ole tavoitettavissa, voit jättää hänelle soittopyynnön sosiaalitoimistoon (050 3153 320) tai kunnan neuvontaan (014 2675 000).

Iltaisin ja viikonloppuisin saat yhteyden sosiaalipäivystykseen soittamalla Kriisikeskus Mobileen (014 266 7150) tai soittamalla hätänumeroon (112) ja pyytämällä yhteydenottoa sosiaalityöntekijään.

Kenelle ja millä ehdoin

Yhteyttä voi ottaa kuka tahansa tarvitessaan itse apua tai huomatessaan toisen välittömän avun tarpeen.

Tausta ja lainsäädäntö

Ota yhteyttä lastensuojelun päivystykseen, jos lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Lastensuojelun päivystykseen voi soittaa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja öisin tulee hätätilanteissa ottaa yhteyttä hätäkeskukseen (112). Hätäkeskuksen kautta saa tarvittaessa yhteyden alueen sosiaalipäivystykseen.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta, Jyväskylän kaupunki

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 24.10.2022