suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Soite

Lastensuojelun päivystys

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voit ottaa yhteyttä sosiaalipäivystykseen, kun sinulla on huolta lapsestasi tai omasta ja perheesi tilanteesta ja tarvitset apua tilanteen ratkaisuun. Sosiaalipäivystys palvelee ympäri vuorokauden.

Toimi näin

Ilmoita huolesi -toiminnon kautta voit ilmaista huolen lapsesta. Huoli välittyy sähköisen järjestelmän kautta suoraan Soiten sosiaalipäivystykseen. Kun olet ilmoittanut huolesi, siirtyy hoidon- ja avuntarpeen arviointi sosiaalihuollon viranomaisten vastuulle.

Tee lastensuojeluilmoitus. Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä, jos sinulla on herännyt huoli lapsen hyvinvoinnista. Huolta voi herättää esimerkiksi lapsen tai nuoren hoitoon ja kasvatukseen liittyvät vaikeudet, perheen päihteiden käyttö tai väkivalta.

Tee yhteydenotto , kun huolesi koskee lapsiperheitä ja aikuisväestöä.

Kiireellisissä tilanteissa soita sosiaalipäivystykseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Ota yhteyttä lastensuojelun päivystykseen, jos lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Lastensuojelun päivystykseen voi soittaa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja öisin tulee hätätilanteissa ottaa yhteyttä hätäkeskukseen (112). Hätäkeskuksen kautta saa tarvittaessa yhteyden alueen sosiaalipäivystykseen.

Palvelun toteuttaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue - Soite

Palvelusta vastaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue - Soite
Tekstistä vastaa: Soite
Päivitetty: 1.1.2023