suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Lastensuojelun päivystys

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Kiireellisissä lastensuojeluasioissa voit arkisin klo 8-16 ottaa yhteyttä lastensuojelun päivystykseen ja muuna aikana soittamalla hätänumeroon 112. Hoidamme kiireelliset toimenpiteet ja arvioinnit, käsittelemme lastensuojeluilmoitukset ja arvioimme lastensuojelun tarpeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Virka-aikaiseen lastensuojelun päivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun lapsen tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä puuttumista.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Ota yhteyttä lastensuojelun päivystykseen, jos lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Kuntien lastensuojelun päivystykseen voi soittaa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja öisin tulee hätätilanteissa ottaa yhteyttä hätäkeskukseen (112). Hätäkeskuksen kautta saa tarvittaessa yhteyden kunnan sosiaalipäivystykseen. Joissakin kunnissa on käytössä myös oma ympärivuorokautinen sosiaalipäivystyksen puhelinnumero.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 30.5.2021