suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Lastensuojelun päivystys

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaalipäivystys antaa kiireellistä ensiapua lastensuojelu- ja perhekriisitilanteissa, sekä neuvoo ja ohjaa erilaisissa sosiaalisissa ongelmissa.

Lastensuojelun päivystyksen asiakkaita ovat kiireellisesti hoivaa, turvaa ja apua tarvitsevat lapset. Sosiaalipäivystystä järjestetään ympärivuorokautisen kiireellisen ja välttämättömän avun turvaamiseksi. Sosiaalipäivystyksen sosiaalityöntekijä tekee palvelutarpeen kiireellisen arvioinnin. Lastensuojelun kriisitilanteet ovat ensisijaisia ja sosiaalityöntekijä arvioi työtehtävien kiireellisyysjärjestyksen. Sosiaalipäivystyksen tehtäviä ovat muun muassa lähisuhdeväkivaltatilanteet, lapsi päihtyneen seurassa tai hoidossa tai jää ilman asianmukaista hoitajaa, alaikäinen rikoksentekijä tai alaikäinen päihtyneenä ja lasten ja vanhempien väliset ristiriidat.

Toimi näin

Lastensuojelun päivystyksen yhteystiedot;

Hätäkeskus ja sosiaalipäivystys 112

Hätänumeroon soitettaessa ei tarvita suuntanumeroa, ei edes matkapuhelimesta soitettaessa. Hätäpuhelun voi soittaa maksutta kaikista puhelimista. Hätänumeroon soitettu puhelu ohjautuu aina lähimpään hätäkeskukseen.

Akuuteissa lastensuojelun asioissa päivystys on ma-pe klo 8-16, puh. 040 648 5604.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ota yhteyttä lastensuojelun päivystykseen, jos lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Kuntien lastensuojelun päivystykseen voi soittaa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja öisin tulee hätätilanteissa ottaa yhteyttä hätäkeskukseen (112). Hätäkeskuksen kautta saa tarvittaessa yhteyden kunnan sosiaalipäivystykseen. Joissakin kunnissa on käytössä myös oma ympärivuorokautinen sosiaalipäivystyksen puhelinnumero.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 2.10.2020