suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Lastensuojelun jälkihuolto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ollessasi huostaanotettuna tai vähintään puoli vuotta avohuollon sijoituksessa kunta järjestää sinulle ja sinua hoitaville aikuisille tarvittavan jälkihuollon. Jälkihuolto tarkoittaa asumiseen, toimeentuloon, työhön ja opiskeluun liittyviä tukitoimia. Ne määritellään yksilöllisen tarpeesi mukaan jälkihuoltosuunnitelmassa.

Jälkihuolto päättyy viimeistään täyttäessäsi 25 vuotta (huom. lakiuudistuksen siirtymäsäännökset). Jälkihuollon päättyessä sosiaalityöntekijän on tarvittaessa laadittava kanssasi suunnitelma. Suunnitelmaan kirjataan ne palvelut ja tukitoimet, jotka ovat käytössäsi jälkihuollon päättymisen jälkeen.

Toimi näin

Ota yhteyttä lastensuojelun sosiaalityöhön tai sijais- ja jälkihuollon sosiaaliasemalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollon järjestämisestä vastaa lähtökohtaisesti lapsen tai nuoren asuinkunta. Jälkihuollon kustannuksista vastaa se kunta, joka on vastannut sijaishuollon kustannuksista. Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 5.5.2020