suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Taivalkosken kunta

Lastensuojelun jälkihuolto

  • Palvelu
  • Taivalkoski
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelun jälkihuolto tukee lasta tai nuorta sekä hänen vanhempiaan sijaishuollon tai lastensuojelupalvelujen päättymisen jälkeen. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollon järjestämisestä vastaa lähtökohtaisesti lapsen tai nuoren asuinkunta. Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa.

Jälkihuollon asiakkuutta tarjotaan lähtökohtaisesti aina, kun nuori on ollut sijoitettuna vähintään puoli vuotta.

Toimi näin

Ota yhteys sosiaalityöntekijään puhelimitse tai sähköpostitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Jälkihuoltoon on oikeutettu lapsi tai nuori, joka on ollut sijoitettuna kodin ulkopuolelle vähintään puolen vuoden ajan. Jälkihuolto-oikeus päättyy viimeistään 25 vuotiaana.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollon järjestämisestä vastaa lähtökohtaisesti lapsen tai nuoren asuinkunta. Jälkihuollon kustannuksista vastaa se kunta, joka on vastannut sijaishuollon kustannuksista. Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTaivalkosken kunta
Palvelusta vastaaTaivalkosken kunta
Alue Taivalkoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Taivalkosken kunta
Päivitetty: 15.12.2020