suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lastensuojelun jälkihuolto

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sijaishuollon/avohuollon tukitoimena tapahtuneen sijoituksen (väh ½ v) jälkeen tuetaan lasta/nuorta taloudellisesti lapsen/nuoren kasvun ja kehityksen sekä itsenäistymisen turvaamiseksi.

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Kun lapsi/nuori on ollut sijaishuollossa tai avohuollon tukitoimena sijoitettuna vähintään puoli vuotta ja sijaishuolto/avohuollon sijoitus on päättynyt, voidaan hänelle tarjota jälkihuollon palveluita

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.

Jälkihuollon järjestämisestä vastaa lähtökohtaisesti hyvinvointialue, jolla lapsen tai nuoren asuinkunta sijaitsee. Jälkihuollon kustannuksista vastaa se hyvinvointialue, joka on vastannut sijaishuollon kustannuksista.

Palvelun toteuttaa

SoTe kuntayhtymä

Palvelusta vastaa

SoTe kuntayhtymä
Tekstistä vastaa: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Päivitetty: 24.10.2022