suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Lastensuojelun jälkihuolto

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sijaishuollon/avohuollon tukitoimena tapahtuneen sijoituksen (väh ½ v) jälkeen tuetaan lasta/nuorta taloudellisesti lapsen/nuoren kasvun ja kehityksen sekä itsenäistymisen turvaamiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Kun lapsi/nuori on ollut sijaishuollossa tai avohuollon tukitoimena sijoitettuna vähintään puoli vuotta ja sijaishuolto/avohuollon sijoitus on päättynyt, voidaan hänelle tarjota jälkihuollon palveluita

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollon järjestämisestä vastaa lähtökohtaisesti lapsen tai nuoren asuinkunta. Jälkihuollon kustannuksista vastaa se kunta, joka on vastannut sijaishuollon kustannuksista. Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSoTe kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSoTe kuntayhtymä
Alue Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Päivitetty: 1.3.2021