suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Lastensuojelun jälkihuolto

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu
Alue Salo
Palvelun kieli suomi

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta/nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sitten kun sijaishuolto on päättynyt.

Jälkihuollettavalle nimetään oma jälkihuollon ohjaaja, joka toimii vastuutyöntekijän nuoren asioissa. Mikäli jälkihuollettava on alaikäinen tai sijoitus jatkuu jälkihuollon tukitoimena, toimii hänen vastuutyöntekijänään oma sosiaalityöntekijä. Lisäksi nuori voi saada tukea esim. perhetyöntekijältä.

Nuoren saama tuki voi olla esim. asioiden hoitaminen virastoissa, kodinhoitoon liittyvä opastus jne.


Toimi näin

Jälkihuollettavalle nimetään oma jälkihuollon ohjaaja, joka toimii vastuutyöntekijän nuoren asioissa.


Kenelle ja millä ehdoin

Jälkihuollon palvelut määritellään asiakassuunnitelmassa ja jälkihuollossa tehdään tiivistä yhteistyötä muiden nuoren asioita hoitavien tahojen kanssa. Jälkihuoltoon siirrytään sijaishuollosta suunnitelmallisesti ja itsenäistyvän nuoren tukeminen aloitetaan tiiviinä jo sijoituksen aikana. Jos Salon sijoittama nuori itsenäistyy toiselle paikkakunnalle kuin Saloon, tehdään jälkihuollon asiakassuunnitelma yhteistyössä asuinkunnan kanssa.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 21 vuotta.

Jälkihuollosta vastaa kunta. Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.


Palvelun toteuttaa: 
Salon kaupunki