suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Lastensuojelun jälkihuolto

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Sinä, avohuollon sijoituksessa tai sijaishuollossa ollut lapsi tai nuori, vanhempasi ja sijaisvanhempasi voitte saada tukea lastensuojelun jälkihuollosta. Lastensuojelun jälkihuolto alkaa sijoituksen päättymisen jälkeen.

Toimi näin

Sinun tai lapsesi asioista vastaava sosiaalityöntekijä laatii yhteistyössä kanssasi jälkihuollon suunnitelman, jossa määritellään tarvitsemasi tukitoimet.

Sovi tapaaminen asioitasi hoitavan sosiaalityöntekijän kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinut on huostaanotettu ja/tai olet ollut sijoitettuna kodin ulkopuolelle yhtäjaksoisesti yli puoli vuotta.

Oikeus avohuollon jälkihuoltoon syntyy, kun avohuollon sijoitusta on kestänyt yhtäjaksoisesti puoli vuotta. Huostaanotetulle lapselle jälkihuolto-oikeus syntyy sijaishuollon päättymisen jälkeen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollon järjestämisestä vastaa lähtökohtaisesti lapsen tai nuoren asuinkunta. Jälkihuollon kustannuksista vastaa se kunta, joka on vastannut sijaishuollon kustannuksista. Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 11.11.2021