suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Lastensuojelun jälkihuolto

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sijaishuollon ja mahdollisten muiden lastensuojelutoimien päätyttyä. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 21 vuotta.

Jälkihuollon tukitoimia ovat muun muassa neuvonta ja keskustelutuki sekä tuki ja ohjaus asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa.

Toimi näin

Ota yhteyttä omaan sosiaalityöntekijääsi tai sosiaaliohjaajaasi jälkihuoltoa koskevissa kysymyksissä.

Kenelle ja millä ehdoin

Lastensuojelun jälkihuollon tukitoimiin ovat oikeutettuja sijaishuollon piirissä olleet lapset ja nuoret (avohuollon sijoituksen kesto yli 6 kk). Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta sijaishuollon päättymisestä tai siihen asti, että nuori täyttää 21 vuotta. Jälkihuollon tukitoimia voidaan tilannekohtaisesti järjestää myös muulle lastensuojelun asiakkaana olleelle nuorelle.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollon järjestämisestä vastaa lähtökohtaisesti lapsen tai nuoren asuinkunta. Jälkihuollon kustannuksista vastaa se kunta, joka on vastannut sijaishuollon kustannuksista. Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 20.10.2020