suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muuramen Hyvinvointi -liikelaitos

Lastensuojelun jälkihuolto

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Jälkihuolto tarkoittaa asumiseen, toimeentulotuloon, työhön ja opiskeluun liittyviä tukitoimia. Ne määritellään yksilöllisen tarpeen mukaan jälkihuoltosuunnitelmassa. Lapsen/nuoren ollessa huostaanotettuna tai vähintään puoli vuotta avohuollon sijoituksessa kunta järjestää tarvittavan jälkihuollon. Jälkihuolto päättyy viimeistään kun nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollon päättyessä sosiaalityöntekijän on tarvittaessa laadittava suunnitelma. Suunnitelmaan kirjataan ne palvelut ja tukitoimet, jotka ovat käytössä jälkihuollon päättymisen jälkeen.

Toimi näin

Lastensuojelun jälkihuoltoon liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä lastensuojelunpalveluohjaan/sosiaalityöntekijään tai voit asioida Muuramen sosiaalitoimistossa.

Soittoaika ma, ke, pe klo 12-13.

Lisätietoja lastensuojelusta löydät verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollon järjestämisestä vastaa lähtökohtaisesti lapsen tai nuoren asuinkunta. Jälkihuollon kustannuksista vastaa se kunta, joka on vastannut sijaishuollon kustannuksista. Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMuuramen Hyvinvointi -liikelaitos
Palvelusta vastaaMuuramen Hyvinvointi -liikelaitos
Alue Koko Suomi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Muuramen Hyvinvointi -liikelaitos
Päivitetty: 6.4.2022