suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Lastensuojelun jälkihuolto

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempia sekä sijaishuoltajia sitten kun sijaishuolto on päättynyt. Jälkihuoltoa järjestetään Laukaan kunnan sijoitetuille nuorille. Palvelua tarjotaan myös muiden kuntien nuorille sopimuksen mukaan.

Nuorelle nimetty sosiaalityöntekijä tekee yhdessä nuoren, vanhempien jsekä muiden nuorta hoitavien tahojen kanssa asiakassuunnitelmat. Yksilöllisten suunnitelmien, tavoitteiden ja keinojen avulla nuorta voidaan tukea mm. koulunkäynnissä, ammatin ja asunnon hankkimisessa, työhön sijoittumisessa, harrastuksissa ja raha-asioiden hoidossa. Tuki voi olla myös ohjausta hoitoon, terapiapalveluihin sekä tukiasunnon tai tukihenkilön järjestämistä.

Toimi näin

Lastensuojelun jälkihuoltoon liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä nuorten sosiaalityöntekijään, soittoaika ma-to klo 9-9.30. Voit asioida myös sosiaalitoimistossa, joka sijaitsee Laukaan kirkonkylässä. Lisätietoja lastensuojelusta löydät verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Jälkihuoltoa tarjotaan sijaishuollossa olleille nuorille siihen saakka, kunnes he täyttävät 25 vuotta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollon järjestämisestä vastaa lähtökohtaisesti lapsen tai nuoren asuinkunta. Jälkihuollon kustannuksista vastaa se kunta, joka on vastannut sijaishuollon kustannuksista. Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021