suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Lastensuojelun jälkihuolto

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempia sekä sijaishuoltajia sitten kun sijaishuolto on päättynyt. Jälkihuoltoa järjestetään Laukaan kunnan sijoitetuille nuorille. Palvelua tarjotaan myös muiden kuntien nuorille sopimuksen mukaan.

Nuorelle nimetty sosiaalityöntekijä tekee yhdessä nuoren, vanhempien jsekä muiden nuorta hoitavien tahojen kanssa asi ...

Toimi näin

Lastensuojelun jälkihuoltoon liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä nuorten sosiaalityöntekijään, soittoaika ma-to klo 9-9.30. Voit asioida myös sosiaalitoimistossa, joka sijaitsee Laukaan kirkonkylässä. Lisätietoja lastensuojelusta löydät verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Jälkihuoltoa tarjotaan sijaishuollossa olleille nuorille siihen saakka, kunnes he täyttävät 25 vuotta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.

Jälkihuollon järjestämisestä vastaa lähtökohtaisesti hyvinvointialue, jolla lapsen tai nuoren asuinkunta sijaitsee. Jälkihuollon kustannuksista vastaa se hyvinvointialue, joka on vastannut sijaishuollon kustannuksista.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 24.10.2022